Acasă Ortodoxie O problemă de… iubire

O problemă de… iubire

11
0

Se spune că într-o zi îngerii de la botez, păzitori ai oamenilor, s-au prezentat înaintea lui Dumnezeu şi s-au plâns că nu ştiu ce să mai facă, fiindcă oamenii s-au făcut deosebit de nepăsători şi răi; au timp pentru toate relele, numai pentru rugăciune nu. Domnul Dumnezeu i-a întrebat:

 – Voi ce părere aveţi, ce ar trebui să fac pentru ei?

 Îngerii au spus:

 – Doamne, măreşte-le ziua cu o oră şi noi le vom spune că este darul Tău numai pentru ca ei să se roage.

 Bine, a zis Domnul.

 Şi ziua s-a făcut de 25 de ore. Dar oamenii tot nu s-au rugat. Atunci îngerii s-au prezentat din nou în faţa Stăpânului, supăraţi pentru nepăsarea oamenilor:

 – Doamne, oamenii tot nu se roagă.

 Domnul i-a întrebat iarăşi:

 – Ce credeţi că ar trebui să le mai fac?

 – Doamne, fă-le ziua numai de 20 de ore! Îşi vor da seama cât de scurtă este viaţa şi cât de repede vine judecata Ta şi aşa se vor ruga.

 Domnul a aprobat cererea şi viaţa a devenit mai scurtă. Dar nici acum oamenii nu îşi făceau timp să se roage. Îngerii au mers din nou în faţa Creatorului şi s-au plâns că oamenii sunt tot răi.

 – Ce-i de făcut? i-a întrebat Domnul.

 Îngerii n-au mai avut nimic de adăugat şi Dumnezeu le-a spus:

 – Rugăciunea nu este o problemă de timp, ci de iubire. Cine Mă iubeşte găseşte timp suficient în cele 24 de ore ca să se roage.

 Şi a lăsat timpul ca mai înainte.

 Rugăciunea este cea mai grea faptă bună. Cred că v-aţi dat seama. Creştinii practicanţi fac multe fapte bune: ajută pe aproapele, citesc cărţi sfinte, se ostenesc în vreun fel sau altul, dar când e vorba de rugăciune… De ce oare? Pentru că rugăciune înseamnă să stai de vorbă cu Dumnezeu, iar vrăjmaşului nu-i convine. Pentru aceasta sunt piedici de tot felul, şi înainte de rugăciune, şi în timpul rugăciunii.

 “Rugaţi-vă neîncetat!”

   

 
 
 
Preluat de pe: Mărturie athonită

Loading...
Articolul precedentEvanghelia zilei (Matei 12, 46-50; 13, 1-3)
Articolul următorViețile Sfinților – iulie, ziua 22

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here